הרחקת יונים עם בריק פתרונות הדברה





המדריך המלא להרחקת יונים



יונים הן בעל חיים שמסמל לא פעם שלום, והן גם חיות שמשמשות את בני האדם למשלוח של דואר ומסרים כבר משחר ההיסטוריה. אך למרות שהיונה עצמה היא בעל חיים שיכול לסייע לבני האדם, כאשר הן נמצאות בבתים שלנו ומקננות על החלונות ובמרפסות – הן מהוות מטרד לא קטן.





המטרד הזה בא לידי ביטוי בכמה אופנים. היונים משאירות אחריהן לכלוך רב וזוהמה, והן גם מייצרות רעש רב. מעבר לזוהמה ולרעש, יש ליונים גם נטייה עקשנית להתנחל במקו1מות שבהם הן מעוניינות לחיות, וקשה מאוד להיפטר מהן.


על מנת להרחיק יונים שחיות ומקננות בבתים, פותחו מספר טכניקות יעילות למדי. הטכניקות האלו מבוצעות על ידי אנשי הדברה מקצועיים, והמטרה שלהן היא להרחיק לצמיתות את הנוכחות של היונים בקרבת הבית או בתוכו. השיטות להרחקת יונים מגוונות, והן כוללות שיטות שגורמות לפגיעה פיזית משמעותית בהן, וגם שיטות רבות שבהן מצליחים להרתיע את היונים ולגרום להן אי נוחות רבה, שגורמת להן לחפש מקום מחיה אחר.



שימוש בדוקרנים להרחקת יונים



השיטה הנפוצה ביותר לביצוע הרחקת יונים היא באמצעות דוקרנים. הדוקרנים מותקנים במקומות בהן היונים מהלכות וחיות בבית או במרפסת, ולמעשה מונעים מהן לעמוד בנוחות. מכיוון שאפשרות ההליכה והעמידה בקלות נמנעת מהיונים, הן מעדיפות לחפש סביבת מחיה אחרת. הדוקרנים הם יעילים יותר כאשר היונים עדיין לא הספיקו להתחיל לבנות קינים. בניית קן גורמת להן לרצות להישאר באותו המיקום, ולעתים הדבר נשאר כך גם אם מותקנים דוקרנים שמפריעים להן.





ישנם שני סוגים עיקריים של דוקרנים שבהם משתמשים מרחיקי יונים מקצועיים. הסוג הראשון הוא דוקרנים מפלסטיק, ואילו הסוג השני הוא דוקרנים ממתכת או מנירוסטה. את דוקרני הפלסטיק מציבים במיקום שבו נמצאות היונים, והם פונים לכיוון מעלה. הדוקרנים מפריעים ליונים, אך סוג הזה של הדוקרנים, מפלסטיק, מפריע להן פחות לעומת הדוקרנים ממתכת. להצבת דוקרנים מפלסטיק יש יתרון משמעותי אחד – הם זולים יותר וניתנים להחלפה בקלות. אך מצד שני, הם יעילים פחות מהדוקרנים שעשויים ממתכת או מנירוסטה. חיסרון נוסף של דוקרני הפלסטיק הוא שמדובר בחומר פחות יפה לעין, וגם רמת העמידות שלו נמוכה יותר לאורך זמן.


הסוג השני של הדוקרנים, הוא כאמור – דוקרני המתכת. דוקרנים אלה מוצבים בשטח המחיה של היונים באופן דומה לדוקרני הפלסטיק. מכיוון שהם חדים יותר וקשיחים יותר, הם גורמים להפרעה רבה יותר ליונים, ולכן נחשבים ליעילים יותר. כאשר הדוקרנים מוצבים בצורה אלכסונית, הם מאפשרים הגבלה משמעותית של תנועת היונים, כך שאין להן ברירה והן בוחרות לנדוד לסביבה אחרת. יתרון נוסף של דוקרני המתכת והנירוסטה טמון בכך שהם עמידים יותר, ויכולים להחזיק מעמד זמן רב יותר מאשר מקביליהם שעשויים מפלסטיק.



הרחקת יונים במסתור כביסה



סוגי החללים בבתים שהם מועדים יותר לפלישה של יונים הם מסתורי כביסה ומרפסות שירות. ברגע שהיונים מתנחלות במקומות אלה, קשה מאוד להוציא אותן משם. הדרך הטובה ביותר למנוע מראש פלישה של יונים למקומות חבויים אלה היא התקנת רשת להרחקת יונים. הרשת יכולה למנוע את הכניסה של היונים ולגרום להן לחפש מיקום אחר להתנחל בו. יחד עם זאת, הרשת יעילה פחות במקרים שבהם היונים כבר החלו לקנן באותם חללים.


ישנם שני סוגים של רשתות להרחקת יונים. הסוג הראשון הוא רשת שקופה, שכמעט לא ניתן להבחין בה בעין. הסוג השני הוא רשת שעשויה מפוליטילן, שהיא רשת חזקה ועמידה בהרבה, אך איננה שקופה ולכן לעתים מהווה מפגע אסתטי שאנשים אינם רוצים להתקין בבתיהם. ישנם מבנים משותפים שבהם מחליטים כמה דיירים להתקין רשתות שנמתחות לאורך כל הבניין, וכך מגנות על כל הדיירים. מדובר בשיטה יעילה ביותר, אך דורשת הסכמה והתארגנות של כמה משפחות באותו הבניין – מה שלא תמיד נעשה בקלות.



שיטות נוספות להרחקת יונים



ישנן כמה שיטות נוספות להרחקת יונים, שיש להן רמת יעילות שונה. אחת מהטכניקות החדשות יותר היא הרחקה של היונים באמצעים אלקטרוניים. במסגרת פעולת הרחקה כזו מותקנת מערכת אלקטרונית במקום שבו היונים מצויות, והמערכת הזו גורמת לשליחת זרם חשמלי כאשר היונה מתקרבת אליה. המערכת למעשה עושה שימוש בסוג של דוקרנים חשמליים, שיש להם את היכולת לזהות התקרבות של יונה, ולשלוח לכיוונה זרם חשמלי כאשר היא מתקרבת מאוד. הזרם החשמלי אינו הורג את היונה וגם אינו גורם לה נזק, אך היא מקבלת תחושה לא נעימה ונרתעת בעקבות זאת. לאחר הפגיעה מהזרם החשמלי, היונה זוכרת את הסביבה שבה היא חושמלה, ומתרחקת ממנה לצמיתות.


סוג נוסף של הרחקה אלקטרונית של יונים נעשה באמצעות השמעה של סאונד בתדרים שגורמים ליונים לחוש אי נוחות. מדובר בתדרים שהאוזן האנושית אינה מרגישה ואינה יכולה להבחין בהם, אך היונים שומעות את התדרים האלה, ומתרחקות ממקור הצליל. בתחום זה ישנם כמה סוגי מכשירים, שמשווקים בישראל על ידי חברות שונות ונבדלים זה מזה בעוצמת הצליל ובגובה התדר שהם משמיעים. שיטה זו נחשבת למעט שנויה במחלוקת בקרב מרחיקי יונים מקצועיים – יש מי שתומך בה באופן נלהב, ואילו מקצוענים רבים בתחום מעידים כי יש לשיטה זו יכולת השפעה מוגבלת מאוד על היונים.


שיטה נוספת שבה נהוג להשתמש היא הצבת דחלילים או בובות כדי להרתיע את היונים. בשיטה זו מציבים בובות דמויות ציפורים שהיונים נוהגות להירתע מנוכחותם, כמו עורבים וינשופים. השיטה הזו אמורה לגרום ליונים לפחד מהבובות, ולחפש סביבת מחיה אחרת. החיסרון העיקרי של השיטה הזו הוא שהיונים הן חיות אינטליגנטיות למדי, ואם הן מזהות שמדובר בדחליל או בבובה חסרי חיים, הן יכולות להתעלם מנוכחותם ולהמשיך לנסות לקנן ולחיות באותו המקום.


השיטה האחרונה בתחום זה היא התקנת קפיצים. הקפיצים עשויים מנירוסטה, ודומים מאוד לדוקרנים. כדי להשתמש בהם, מציבים את הקפיצים ברחבי המרפסת, הגג או המקום אליו היונים מגיעות. הקפיצים עובדים באופן כזה שברגע שהיונה מתיישבת או עומדת על הקפיץ, הוא נפתח וקופץ, וכך מרתיע מאוד את היונה. מדובר בעיקרון הדומה לשיטת הדוקרנים, ובדרך כלל בוחרים להשתמש בו במקומות בהם יש קושי בהצבת דוקרנים.



איך מבצעים הרחקת יונים לצמיתות?



כל השיטות שהוזכרו כאן נועדו למעשה להרחיק את היונים לצמיתות. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה, ואין דרך אחת ויחידה שרק באמצעותה ניתן להרחיק את היונים באופן יעיל. מבין כל השיטות שהוזכרו, השיטות היעילות ביותר הן ככל הנראה שיטת הדוקרנים ושיטת הקפיצים. יחד עם זאת, מרחיקי יונים מקצועיים נוהגים להשתמש בכל מגוון השיטות, ויש לא מעט מומחים שמעידים על כך כי השיטות האלקטרוניות להרחקת יונים לצמיתות הן יעילות מאוד גם כן. השיטה שהיא ככל הנראה הכי פחות יעילה היא שיטת הצבת הדחלילים או הבובות.



כמה עולה הרחקת יונים?



השיטות השונות להרחקת יונים כרוכות בטווח מחירים די רחב. התמחור של הדוקרנים נעשה בדרך כלל על פי מטר. דוקרני הנירוסטה הם יקרים יותר, ועולים בממוצע כ-75 ₪ למטר. דוקרני הפלסטיק, לעומת זאת, הם זולים יותר, ותוכלו למצוא אותם במחירים שנעים בין 15 שקלים ל-35 שקלים למטר. את הדוקרנים ניתן, באופן עקרוני, לקנות ולהתקין גם באופן עצמאי, אך מומלץ יותר להיעזר באנשי מקצוע בתחום זה. לכן, לעלות של הדוקרנים עצמם יש להוסיף בדרך כלל את עלות העבודה של מרחיק היונים.


אם תבחרו להתקין רשת בבית, כדי למנוע מיונים לחדור ולקנן, תצטרכו לשלם בין 500 ל-1,200 שקלים בממוצע. המחיר יכול להשתנות בהתאם לכמות העבודה שמתקין הרשת צריך לעשות מבחינת המיקום שלה ואפשרויות הגישה אל מיקום זה.


המחירים של מתקני ההרחקה האלקטרוניים שבהם נעשה שימוש בסאונד, נעים בדרך כלל בין 200 שקלים ל-500 שקלים. ניתן למצוא מכשירים יקרים יותר או זולים יותר, בהתאם לרמת התחכום של אותה מערכת. המערכות שמבצעות הרתעה של היונים באמצעות חשמל, יכולות לעלות כמה מאות שקלים, והן מתהדרות ביכולת הרתעה אפקטיבית ביותר.


אם תרצו לבחור בכל זאת באפשרות של הצבת בובות כדי להרחיק את היונים, כל בובה כזו של ציפור תעלה בין 100 ל-200 שקלים בממוצע. זאת בהתאם לגודל הבובה ולרמת האיכות שלה.



הכי חשוב - לקבל עצה מקצועית



חשוב לדעת כי לפני שאתם בוחרים שיטה שבה תרצו להשתמש על מנת להרחיק את היונים בביתכם, כדאי להתייעץ עם מרחיקי יונים מקצועיים. ייתכן ותקבלו המלצה מסוימת על סמך מבנה הבית שלכם והאפשרויות להציב מערכות שונות. הדרך הטובה ביותר להצליח עם הרחקת המטרד הזה, היא לקבל ייעוץ מושכל ולנסות את השיטה שהכי מתאימה לתנאים הספציפיים בבית או בבניין שלכם.


לייעוץ חינם התקשרו עוד היום!

בריק פתרונות הדברה



הרחקת יונים לצמיתות עם מדביר מוסמך ומקצועי





למידע ופרטים נוספים, השאירו פרטים ואנו נחזור אליך בהקדם



בריק פתרונות הדברה מתקדמים לשרותך!