1. מדביר פרעושים, יבצע בדיקה כדי לזהות שאכן מדובר בפרעושים ולא קרציות או פשפשים, לעיתים יש לבצע זיהוי במעבדה לזיהוי אנטמולוגי.
2. כאשר קיימים בבית חתולים או כלבים יש לטפל בהם קודם כי קרוב לוודאי שהם מקור ההדבקה של הפרעושים, טיפול בחיות מתבצע מול וטרינר המתאים תכשיר יעיל, לפי מאפייני החיה.
3. יש להכין את הבית , כאשר כל המצעים הבגדים והמקומות בהם שוהים בעלי החיים צריכים לעבור חיטוי. הכי יעיל לחטא באמצעות כביסה בהרתחה של 60 מעלות. מה שלא ניתן לכבס, כדוגמת מזרונים מושבי כסאות שטיחים, יש לשאוב בצורה יסודית באמצעות שואב עוצמתי, ורק אז לבצע את ההדברה. לפני הדברת הפרעושים בבית ממליצים המדבירים לבצע שטיפה יסודית.
4. לאחר ייבוש הבית מתבצע הריסוס על ידי מדביר מקצועי, מדביר הפרעושים מרסס את כל שטח הבית בחומר הדברה ואם קיימת מרפסת או חצר, גם הם ירוססו, חומר ההדברה צריך להיות מתאים להדברת פרעושים במינון המתאים כדי לחסלם. את החומר מרססים גם על ריהוט עד לגובה של מטר ואפילו יותר, לאחר מכן יש לבצע ריסוס באמצעות חומר ייעודי לביצים והזחלים של הפרעוש כדי למנוע את התפתחותם והתרבותם, שתגרור התפרצות חוזרת.
5. לאחר סיום הדברת הפרעושים בבית, יש להשאיר את החומר ליומיים ובמקרים מסויימים לשלושה ארבעה ימים כדי שכל הפרעושים יתפסו, יש לפעול בכל מקרה לגופו ולפי ההנחיה שתינתן על ידי המדביר, יש לתת לחומר להתייבש על המקום המרוסס על מנת שיוכל לפעול בצורה אופטימלית. לרוב, המדביר ינחה את בני הבית להיעדר ממנו לכמה שעות מיד לאחר הריסוס ולאוורר אותו, למרות שאין מדובר בחומר הדברה רעיל מאד, אך מכיוון שהוא כימי, ומרוסס בכמות גבוהה מומלץ שלא לשהות בקרבתו. בייחוד לאוכלוסיה רגישה, כדוגמת ילדים קטנים נשים בהריון או בעלי חיים. יש לוודא שהחומר הגיע למצב של ייבוש מלא לפני הכניסה לבית.