הדברה היא היבט קריטי בשמירה על סביבה בריאה ובטוחה עבור כל בית עסק, כיוון שבין אם אתם מפעילים משרד קטן, מחסן גדול או מסעדה שוקקת, מזיקים עלולים לגרום לכם בעיות משמעותיות. הם עלולים לגרום נזק לרכוש, לזהם מוצרים וליצור סביבה לא סניטרית שיכולה להשפיע על עובדים ולקוחות כאחד.
כעת ננסה לצלול לכל הנושא של הדברה לעסקים, נבחן כיצד היא מתבצעת, את סוגי שיטות ההדברה השונות הקיימות, ומה מייחד הדברה עבור מסעדות ועסקי מזון. כמו כן, נראה את חשיבותה של הדברה תקופתית לעסקים כדי למנוע נגיעות ולשמור על סביבה בריאה.
מדוע הדברת מזיקים לעסק היא חשובה?
העסק שלך הוא המוניטין שלך, וקשה להפריז בנזק שמזיקים מסוגים שונים יכולים לעשות לאותו מוניטין.
על ידי הבנת כל ההיבטים של נושא ההדברה לעסקים, בעל העסק יכול לקבל החלטות מושכלות לגבי ניהול מזיקים, וכך להבטיח שהשטח שלו יישאר נקי ממזיקים, שיכולים לפגוע גם בבריאות וגם במוניטין של העסק. אז כעת בואו ניכנס לפרטים, ונראה כיצד ניתן להשיג הדברה יעילה ואמינה.
מהם השלבים השונים בהדברה לעסקים?
הדברת מזיקים יעילה לעסקים כוללת מספר שלבים קריטיים. כל שלב מבטיח שהמזיקים מזוהים, מסולקים ונמנעים מלחזור. כך נבצע הדברת מזיקים לעסקים בצורה נכונה:
בדיקה והערכה ראשונית – השלב הראשון בתהליך הדברת המזיקים שלנו הוא בדיקה והערכה יסודית של שטחי העסק. נתחיל בזיהוי של אזורי בעיה פוטנציאליים ושל סוגי המזיקים הקיימים. דבר זה כולל בדיקה של סימני מזיקים כמו צואה, קינים או נזק למבנים ולמוצרים. אנחנו נחפש גם נקודות כניסה אפשריות שדרכן מזיקים יכולים להיכנס, כשהמטרה שלנו היא להבין את היקף הנגיעות ואת הצרכים הספציפיים של העסק שלך.
יישום אמצעי הדברת מזיקים – לאחר שיש לנו תמונה ברורה של מצב המזיקים, נעבור ליישום אמצעי הדברת המזיקים המתאימים. דבר זה יכול לכלול מגוון טכניקות, בהתאם לסוגי המזיקים שאיתם אנחנו מתמודדים. לדוגמה, אנו עשויים להשתמש במערכות פיתיון למכרסמים, קוטלי חרקים לחרקים או מלכודות למזיקים גדולים יותר. כל שיטה נבחרת על סמך יעילותה ובטיחותה עבור סביבת העסק הספציפית שלך.
צריך תמיד גם לוודא שאמצעי הדברת המזיקים מיושמים בצורה ממוקדת כדי למזער כל שיבוש בפעילות העסקית שלך. הצוות שלנו מאומן לעבוד בדיסקרטיות וביעילות, ומבטיח שההשפעה על הפעילות היום-יומית שלך תהיה מינימלית.
מעקב וביקורת מעקב – הדברת מזיקים לא מסתיימת בטיפול הראשוני. מעקב וביקורת מעקב רציפים הם חיוניים כדי להבטיח שהמזיקים יושמדו לחלוטין ולא יחזרו. בשלב זה יש להקים תחנות ניטור ולבדוק אותן באופן קבוע, זאת כדי לעקוב אחר יעילות הטיפול. דבר זה יעזור לנו לתפוס כל פעילות חדשה של מזיקים מוקדם, ולנקוט בפעולה לפני שהיא הופכת לבעיה משמעותית.
אנו גם מספקים דוחות מפורטים על אמצעי הדברת המזיקים שננקטו, ועל התוצאות שנצפו. שקיפות זו תעזור לך להישאר מעודכן לגבי מצב תוכנית הדברת המזיקים שלך, ולגבי כל צעד הכרחי שיבוא בהמשך.
ביקורי המעקב שלנו מתוזמנים במרווחי זמן קבועים בהתבסס על חומרת הנגיעות ועל הצרכים הספציפיים של העסק שלך. במהלך ביקורים אלה, אנו מעריכים מחדש את השטח, מתאימים את אמצעי הדברת המזיקים ומספקים המלצות נוספות שיעזרו לך לשמור על סביבה נקייה ממזיקים.
על ידי ביצוע שלבים אלה, אנו מבטיחים שהעסק שלך יישאר נקי ממזיקים, ושומרים על המוניטין, המוצרים ובריאות העובדים והלקוחות שלך.
מהי חשיבותה של סביבת עבודה נקייה?
שמירה על סביבת עבודה נקייה, הייתה ונשארה הבסיס למאבק בכל סוגי המזיקים.
סביבת עבודה נקייה מהווה גורם מפתח במניעת הגעה של מזיקים שעלולים להשפיע לרעה על בריאות העובדים ועל תפקוד המתקנים. שמירה על ניקיון הסביבה מפחיתה את מקורות המזון והמקלט למיני מזיקים כמו חרקים, עכברים ופשפשים, ובכך מסייעת במניעת התפשטות מחלות וזיהומים. בנוסף, סביבה מסודרת מעודדת אחריות ומחויבות בקרב העובדים, תורמת לאווירה מקצועית ובטוחה, ומסייעת בזיהוי מוקדם של בעיות אפשריות, מה שמוביל לחיסכון בהוצאות תחזוקה וטיפול עתידי.
הקפידו לשמור על סביבת עבודה נקייה, כיוון שנוכחות מזיקים בבית העסק עלולה לפגוע אנושות במוניטין של העסק ולהרחיק ממנו לקוחות. זיכרו, ברשתות החברתיות של היום, פוסט שולי אחד על בעיית מזיקים עלול להתפשט ברחבי הרשת כאש בשדה קוצים, ולפגוע באמינות העסק בדרך שאותה אי אפשר לתקן.
מהם סוגי ההדברה השונים?
כשמדובר בהדברה לעסקים, קיימות מספר שיטות זמינות, שלכל אחת מהן יתרונות ויישומים משלה. בואו נסקור את הסוגים השונים של שיטות הדברה הנפוצות.
הדברה כימית – הדברה כימית כוללת שימוש בחומרי הדברה לניהול והדברת מזיקים. חומרי הדברה אלו מיוצרים במיוחד כדי לכוון למזיקים מסוימים, תוך מזעור הפגיעה בבני אדם ובסביבה. הדברה כימית יכולה להיות יעילה ביותר, במיוחד עבור מקרים חמורים.
ישנם סוגים שונים של חומרי הדברה הנמצאים היום בשימוש נפוץ, כולל קוטלי חרקים, קוטלי מכרסמים וקוטלי עשבים. קוטלי חרקים מכוונים לחרקים כמו נמלים, תיקנים וזבובים. קוטלי מכרסמים משמשים להדברת מכרסמים כמו חולדות ועכברים. קוטלי עשבים – אם כי סוג זה פחות נפוץ בהדברה פנימית – משמשים לניהול צמחייה לא רצויה שיכולה להסתיר מזיקים.
כשאנחנו מגיעים לעסק אנו מתחילים בזיהוי המזיקים הספציפיים ובבחירת חומר ההדברה המתאים. היישום יכול להיעשות באמצעות תרסיסים, פיתיונות או ערפול. חיוני כמובן לפעול לפי הנחיות הבטיחות ולוודא שהאזורים המטופלים מאווררים כראוי, לפני שמאפשרים לעובדים או ללקוחות לחזור.
הדברה ביולוגית – הדברה ביולוגית משתמשת בטורפים טבעיים, טפילים או פתוגנים כדי לשלוט באוכלוסיות מזיקים. שיטה זו היא ידידותית לסביבה ויכולה להיות יעילה ביותר בשמירה על הדברת מזיקים לטווח ארוך. סוכני הדברה ביולוגיים משמשים לעתים קרובות יחד עם שיטות הדברה אחרות, לגישה משולבת.
לדוגמה, פרות משה רבנו הן טורפות טבעיות של כנימות, והכנסתן לסביבה שבה כנימות הן בעיה יכולה לסייע בהפחתת אוכלוסיית הכנימות. באופן דומה, ניתן להשתמש בתולעים נמיות מסוימות כדי לכוון למזיקים השוכנים באדמה. סוכנים ביולוגיים אלה נבחרים בקפידה ומוחדרים לסביבה שבה הם ישגשגו וישלטו באוכלוסיית המזיקים.
אחד היתרונות העיקריים של הדברה ביולוגית הוא שהיא מפחיתה את ההסתמכות על חומרי הדברה כימיים, שעלולים להזיק לסביבה ולמינים שאינם מטרות. עם זאת, היא דורשת תכנון ומעקב קפדניים כדי להבטיח שהסוכנים הביולוגיים לא יהפכו בעצמם למזיקים.
הדברה פיזית – הדברה פיזית כוללת שימוש בשיטות פיזיות למניעה או הדברת מזיקים. זה יכול לכלול מלכודות, מחסומים והסרה ידנית. הדברה פיזית משמשת לעתים קרובות בשילוב עם שיטות אחרות לאסטרטגיית ניהול מזיקים מקיפה.
מלכודות הן נפוצות עבור מכרסמים וחרקים. לדוגמה, מלכודות דבק יכולות ללכוד חרקים זוחלים, בעוד שמלכודות סנאפ או מלכודות חיות יכולות ללכוד מכרסמים. מלכודות אלה ממוקמות באופן אסטרטגי באזורים שבהם ידוע שמזיקים מרבים לבקר בהם, והן נבדקות ומתוחזקות באופן קבוע.
מחסומים משמשים למניעת כניסת מזיקים לבניין או לאזור מסוים. זה יכול לכלול איטום סדקים ופערים בקירות, התקנת מברשות לדלתות ושימוש ברשתות על חלונות. מחסומים פיזיים הם חלק חיוני במאמץ מניעת המזיקים, מכיוון שהם עוזרים להרחיק מזיקים עוד לפני שהם הופכים לבעיה.
הסרה ידנית כוללת הסרה פיזית של מזיקים מהסביבה. זה יכול להיות מאוד פשוט, כמו שימוש בשואב אבק כדי להסיר חרקים או הסרה ידנית של קינים או מושבות. הסרה ידנית משמשת לעתים קרובות לשליטה מיידית במזיקים גלויים, ולרוב תהיה משולבת עם שיטות אחרות לניהול לטווח ארוך.
לכל סוגי ההדברה – כימית, ביולוגית ופיזית – יש את היתרונות שלהם. על ידי הבנת שיטות אלה ושימוש משולב ומושכל בהן, אנו יכולים לנהל ולמגר ביעילות מזיקים בסביבות עסקיות. חשוב להתאים את הגישה לצרכים הספציפיים של העסק ולסוג המזיקים הקיימים, כדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר.
מה מייחד הדברה למסעדות ועסקי מזון?
ציות לתקנות בריאות – אחד ההיבטים המרכזיים שמייחדים הדברה למסעדות ולעסקי מזון, הוא הצורך לציית לתקנות בריאות מחמירות. עסקים אלה נמצאים תחת בדיקה מתמדת של פקחי בריאות, וכל סימן של נגיעות מזיקים עלול להוביל לעונשים משמעותיים, קנסות ואולי אפילו סגירה. עלינו להבטיח ששיטות ההדברה שלנו לא רק יחסלו את המזיקים, אלא גם יתאימו לתקני הבריאות והבטיחות המקומיים. המשמעות היא שימוש בטכניקות ובכימיקלים מאושרים שאינם מזהמים מזון או אזורי הכנת מזון.
טכניקות הדברה מיוחדות – מסעדות ועסקי מזון דורשים לעתים קרובות טכניקות הדברה מיוחדות בשל אופי פעילותם. לדוגמה, עלינו להתמקד באזורים שבהם מאוחסן, מוכן ומוגש מזון. זה כרוך בשימוש בפתיונות, מלכודות ושיטות אחרות שבטוחות לשימוש סביב מזון. בנוסף, עלינו לשים לב היטב לנקודות כניסה כגון דלתות, חלונות ופתחי אוורור, כדי למנוע ממזיקים להיכנס למתחם.
אתגר ייחודי נוסף בסביבות אלה הוא התמודדות עם מזיקים ספציפיים שנמשכים למזון, כגון מכרסמים, זבובים ותיקנים. כל סוג של מזיק דורש גישה המותאמת אליו. לדוגמה, הדברת מכרסמים עשויה לכלול הצבת מלכודות ואיטום נקודות כניסה, בעוד שהדברת זבובים עשויה לכלול שימוש במלכודות אור חרקים והבטחת ניהול פסולת תקין.
בהחלט ניתן לומר שהדברה למסעדות ועסקי מזון דורשת הבנה מעמיקה של תקנות הבריאות וטכניקות מיוחדות המותאמות לסביבות רגישות אלה. על ידי התמקדות בציות לתקנות ושימוש בשיטות ממוקדות, אנחנו יכולים לעזור לעסקים אלה לשמור על סביבה נקייה ממזיקים, ולהבטיח את בטיחותם ואת שביעות רצונם של לקוחותיהם.
מדוע הדברה תקופתית חשובה לעסק?
הדברה תקופתית היא היבט מכריע בשמירה על עסק מצליח. ניהול מזיקים קבוע מסייע להבטיח סביבה בטוחה ונקייה הן לעובדים והן ללקוחות. כאן, נחקור את הסיבות מדוע הדברה עקבית היא חיונית.
מניעת נגיעות – אחת הסיבות העיקריות להדברה תקופתית היא מניעת נגיעות. מזיקים כמו מכרסמים, חרקים ויצורים לא רצויים אחרים יכולים להתרבות במהירות אם לא מטפלים בהם מיידית. בדיקות וטיפולים קבועים מסייעים לזהות ולסלק איומים פוטנציאליים עוד לפני שהם הופכים לנגיעות מלאות. על ידי טיפול בבעיות אלו בשלב מוקדם, אנו יכולים למנוע את הצורך בטיפולים נרחבים ויקרים יותר בהמשך הדרך.
שמירה על סביבה בריאה – סביבה בריאה חיונית לכל עסק. מזיקים יכולים לשאת מחלות ואלרגנים המהווים סיכונים בריאותיים לעובדים וללקוחות. הדברה קבועה מסייעת להבטיח שמקום העבודה יישאר נקי מסכנות אלו. על ידי שמירה על סביבה נטולת מזיקים, אנו תורמים לרווחה הכללית ולפרודוקטיביות של העסק.
כמו שיכולתם לראות, הדברה תקופתית חיונית למניעת נגיעות ולשמירה על סביבה בריאה. היא מסייעת לשמור על המוניטין של העסק, מבטיחה עמידה בתקנות הבריאות ובסופו של דבר גם תורמת להצלחה ולצמיחה של החברה.
נגד איזה מזיקים צריך לעשות הדברה?
ישנם שני סוגי הדברה שצריך לעשות בעסקים: הדברה מונעת והדברה נקודתית. הדברה מונעת יכולה להתבצע בעיקר נגד נמלים, תיקנים, טרמיטים והרחקת ציפורים כמו יונים ודרורים, ואילו הדברה נקודתית, המתבצעת כאשר המזיק כבר נוכח במקום, מתבצעת בעיקר נגד מכרסמים שונים, שפחות קל למנוע את נוכחותם מראש. הדברה מונעת ניתן לעשות אחת לשנה בערך, כל עוד שומרים על הוראות המדביר ועל ניקיון הולם של בית העסק.
איך מבצעים הדברה לעסקים בצורה נכונה?
כדי לבצע הדברה לעסקים בצורה נכונה, ולא חשוב באיזה בית עסק מדובר, צריך להקפיד על שלושה דברים: הראשון הוא הפרטים הטכניים, כמו ביצוע ההדברה בשעות בהן העסק לא פעיל, גם אם זה אומר אמצע הלילה, וביצוע ההדברה בחומרים שאינם מסוכנים לבני אדם או לסביבה.
הדבר השני שיש להקפיד עליו הוא התאמה של ההדברה למזיק בצורה מדויקת. כדי להתאים את ההדברה בצורה מוחלטת למזיקים, יש לבדוק מהו סוג המזיק, בעיקר כאשר מדובר בהדברה נקודתית. הדברה מונעת יכולה להיות הדברה כללית יותר, המתאימה לכמה סוגי מזיקים, אך אם, לדוגמא, יש לכם ג'וקים בעסק, חשוב לדעת מהו סוג הג'וק המדובר, כיוון שעל כל סוג של תיקנים – ויש שלושה סוגים נפוצים בישראל – פועל בצורה אידיאלית חומר אחר, ואם אנחנו רוצים להינות מתוצאות ההדברה לאורך זמן, חשוב להשתמש בחומר הנכון.
הפרט השלישי החשוב בביצוע הדברה לעסקים הוא איתור הקן של המזיקים והדברת הקן כולו, מלבד כאשר מדובר בציפורים, שאותן מרחיקים בלבד ולא מדבירים. אין מזיק שבא לבד – נמלים, תיקנים, טרמיטים או מכרסמים, באים תמיד בלהקות ומשפחות לא קטנות, ובתנאים אופטימליים הם מתרבים בצורה מהירה. לכל מזיק יש את המרחק ממנו הוא עשוי להתרחק מהקן אבל הוא אף פעם לא מאוד גדול וכדי לוודא שהמזיקים אינם חוזרים חשוב להשמיד את הקן ולהדביר את הלהקה כולה.
מי מבצע את ההדברה?
כדי לוודא שההדברה מתבצעת בצורה הנכונה חשוב לעבוד עם חברת הדברה מנוסה, שפועלת בהתאם לכללים שפירטנו, ומקפידה על הדברה ירוקה ככל האפשר, עם מינימום נזקים לבעלי חיים אחרים מלבד המזיק המודבר, ואפס נזקים לאדם ולסביבה.
התאמת ההדברה למזיק והדברת הקן כולו נקראת שיטת הממשק המשולב (IPM), ובבריק הדברות אנו פועלים בשיטה זו בלבד. זוהי אחת הסיבות המרכזיות לתוצאות הגבוהות אליהן אנחנו מגיעים וליכולת שלנו להדביר את המזיקים בצורה מוחלטת ולמנוע את חזרתם.
הדברה לעסקים עם בריק פתרונות הדברה
להדברת עסק יש מאפיינים שונים בתכלית מדירות מגורים, עסקים לרוב מאופיינים בחללים גדולים וריבוי פינות ומקומות שיד אדם לא מגיעה אליהם. מטבע הדברים, גם רמת ההגיינה והתחזוקה במקומות כאלו לא גבוהה כמו רמת ההגיינה והתחזוקה בבית מגורים. בנוסף לכך, בבתי עסק יש תנאים טובים יותר להתפתחות מזיקים מסוגים שונים ומגוונים, בגלל ריבוי חריצים, פינות ומקומות מסתור שאיש לא טורח להגיע אליהם. כאשר עסק לא מתוחזק בצורה תקינה מזיק אחד גורר מזיקים רבים אחריו, כדוגמת פגר של חולדה מביא עימו חרקים מסוגים שונים שניזונים ממנו. ומקום שלא מתוחזק בצורה עקבית ושוטפת יכול להגיע למצב שישרצו בו מינים רבים של מזיקים, שיאלץ את המדביר לבצע עבודה של כמה חודשים ואפילו שנים כדי להיפטר מכולם.
התאמת סוג ההדברה לאופי העסק
הדברה לעסק צריכה לקחת בחשבון לא רק את סוג הנגיף אלא גם את אופי פעילות העסק, ולהתאים את ההדברה לפי המאפיינים הייחודיים לו, כדי לא לפגוע בפעילות השוטפת של העסק ובאי המקום.
במוסדות , גנים ובתי ספר יש להתחשב בסוג האוכלוסיה , שרובה ילדים , ולהשתמש בחומרים ידידותיים ולא רעילים , ואפילו להשהות את פעילות המקום במידה וזה נדרש כאמצעי בטיחות. במוסדות וגנים, ניתן להשתמש במלכודות ופתיונות תוך רישום מדוקדק של כל מקום בהם הונחו, שלא יזנחו ויצטברו בהם פגרים שיזיקו עוד יותר למקום. את המלכודות יש לבדוק ולפנות במידת הצורך. כמו כן יש להימנע מלשים אותם במקומות בהם ידם של הילדים יכולה להגיע.
הדברה במקומות בהם יש מזון, כדוגמת חנויות, מחסנים, סופרמרקטים ומסעדות. יש לתת את הדעת גם לאופי הפעילות של המקום, מצד אחד למנוע ממזיקים להגיע למקום ומצד שני למנוע הרעלה של מזון בעקבות הריסוס, במקרים בהם נדרשת הדברה בחנויות מזון, לא ניתן לפנות את כמויות המזון לצורך ביצוע ההדברה ולכן משתמשים באיוד בעזרת גז, הגז מתנדף בצורה מהירה ולא מזיק למזון, אך גם מספיק להכנס למקומות נסתרים מדפים או ארגזים שמאכסנים בהם מזון ולהרחיק את המזיקים במידה והם באזור. ישנם שיטות נוספות המותאמות לאופי המקום, כדוגמת מלכודות ג'ל שיטת איבוק וערפול.
באלמות אירועים יש רגישות מוגברת במיוחד לעניין המזיקים. בגלל גודל השטח, תחלופת האנשים, כמות האוכל, ושיירי המזון שמצטברים העלולים בקלות להביא מזיקים מסוגים שונים.
החשיבות והרגישות של קיום אירוע בצורה חלקה ללא תקלות או אירועים חריגים היא עליונה, בעידן שלנו בו כל מידע מצולם מתועד ומתפשט במהירות, מספיק פספוס קטן של חרק במנה או חולדה שתעבור במקום כדי להרוס את המוניטין של האולם. לכן, אי אפשר לקחת סיכון קטן אפילו, שתיקן ירחף בין האורחים הרוקדים ברחבה. מקומות כאלו דורשים תחזוקת הדברה חודשית . אולם שהתנהלותו תקינה יבצע ניקיון יסודי אחרי כל ארוע, כאשר יש אירוע בכל יום בצהרים ובערב יש לנקות את המקום לפחות פעמים, כמות המים וחומרי הניקוי שעוברים בריצפה ועל מתקני האולם לא משאירים זכר לחומרי ההדברה, ולכן מי שמעוניין לשמור על האפקטיביות של פעולת הריסוס עליו להביא מדביר מידי חודש בחודשו, בייחוד בתקופות הקיץ העמוסות באירועים ומאופיינות בהתרבות מוגברת של מזיקים מסוגים שונים .
הדברה ותחזוקה למפעלים- משרד הבריאות מחייב לבצע הדברה במפעלים מתחום המזון, בשנים האחרונות החלה גם אכיפה מחמירה בנושא ובדיקות של תיקי הדברה במפעלים, תיק ההדברה אמור להכיל את כל הנתונים על ההדברות שבוצעו בעסק שכוללות את סוג ההדברה, רכיבי חומר ההדברה בהם נעשה שימוש, הרישיון של בעל העסק והמדבירים ותאריך ביצוע ההדברה. אף מפעל לא ירצה להתפש לא מוכן, כאשר יבוא פקח ויבקש ממנו להציג את תיק ההדברה, ולקבל קנסות כבדים במקרים בהם התחזוקה לא מתבצעת כמו שצריך. לכן, יש להקפיד על ביצוע שוטף של פעולות הדברה נדרשות ותחזוקתם, אלו מחוייבות גם כאשר לא נמצאים מזיקים בשטח, אלא רק לצורך תחזוקה ומניעה,
הדברה שוטפת לעסק
לכל בית עסק חשוב המוניטין שלו, הוא משקיע המון בפרסום, ובקידום העסק מבחינות רבות, ומרבית העסקים מתנהלים בשוק תחרותי. לכן, חשוב מאד כחלק משימור התדמית, להקפיד על שגרה שוטפת של הדברה ולהבין שלא מדובר באירוע חד פעמי, כיוון שמזיקים יכולים לפתח עמידות להגיע בזנים שונים, בצורות שונות ולהשתנות בהתאם לעונות השנה. ההמלצה הגורפת היא לבצע הדברה חודשית לעסק, ולא רק כדי להציג מסמכים בפני משרד הבריאות, אלא גם כדי לא ליפול בפני מזיק שיעשה שמות בתדמיתו של העסק ויניע את הצרכנים הקבועים למתחרה. הדברה מהווה חלק בלתי נפרד מהשירות לקוח שאמור לקבל מוצר ללא חששות מבעיות היגיינה תברואה ותנאי אכסון לא נאותים.
הדברה שמתבצעת מידי חודש, על ידי חברת הדברה ומדביר מקצועי שנותנים את השירות בעקביות, ומכירים את מאפייני העסק ושלוחותיו, יכולים להציע לו פתרונות הדברה בהתאם לצרכים האישיים שלו. בדגש על פתרונות חלופיים במקרים בהם מזיקים מפתחים עמידות לחומרי הדברה ישנים. או גילוי מזיקים חדשים שלא נראו קודם באזורנו. ההדברה השוטפת הקבועה, נותנת מעטפת בטיחות לעסק ולבעליו, שיכול להיות רגוע מול הלקוחות, בייחוד כשמדובר בעסקי המזון . מה גם שהוא יעבור בהצלחה כל ביקורת תברואתית מחמירה שתיקרא בדרכו. רוב ההדברות אינם יקרות ולעיתים בעל עסק שחוסך בכספי ההדברה יכול לשלם הרבה יותר על קנסות. או במקרה שיאלץ לשקם את תדמיתו, בגלל מזיק שיגיע ויבריח את הלקוחות או יזיק למלאי הקיים.
למה אנחנו?
אנחנו בבריק פתרונות הדברה מציעים גישה מקיפה המותאמת לצרכים הספציפיים שלכם, בין אם מדובר במסעדה, במשרד או בחלל קמעונאי. אנחנו מבינים את האתגרים הייחודיים שעסקים מתמודדים איתם ומספקים פתרונות יעילים כדי להבטיח שהשטח שלכם יישאר בטוח והיגייני.
אנחנו נעזור לכם לעמוד בתקנות הבריאות, להימנע מנזקים פוטנציאליים ולשמור על מוניטין ללא רבב. אל תתנו למזיקים לשבש את פעילות העסק שלכם – צרו איתנו קשר עוד היום, ואנחנו נדאג להגן על העסק שלכם.